Skip to main content

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη

IMG 20210430 WA0001

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών & Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Έβρου, κ. Χρήστος Γιορδαμλής. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα εξής θέματα: 

  • Ενημέρωση για την Κατάσταση των Μεταποιητικών Επιχειρήσεων και τα ειδικά θέματα που αυτές αντιμετωπίζουν
  • Αίτημα για πρωτοβουλίες του Υπουργού για την επίσπευση Υπουργικών Αποφάσεων ως προς την εφαρμογή του Νόμου 4608/2020 άρθρο 43 για ενισχύσεις σχετιζόμενες με τις θέσεις εργασίας βάση DeMinimis - COVID-19. 
  • Επέκταση των αποφάσεων Ενίσχυσης στην Μεταποίηση με επιλεξιμότητα για επιχειρήσεις που εμφανίζουν μείωση κύκλου εργασιών έως 20% ή με εμφάνιση ζημιών το 2020. 
  • Χρηματοδότηση Μεταποιητικών Επιχειρήσεων - Εγγυητικές Επιστολές 
  • Θέματα Διακομματικής για την Ανάπτυξη της Θράκης και νέο Πλαίσιο Περιφερειακών Ενισχύσεων με πρόβλεψη ειδικού καθεστώτος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.  

Ο κ. Γιορδαμλής σε δήλωσή του τόνισε: «Ο Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τα ειδικά θέματα που αφορούν τις μεταποιητικές επιχειρήσεις στην περιοχή μας. Αποτέλεσε μία εποικοδομητική συνάντηση και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα δρομολογηθούν εξελίξεις και λύσεις στα ζητήματα αυτά».