Skip to main content

Πρακτικές ενίσχυσης περιφερειακής Ανάπτυξης στο παρελθόν, παρόν και μέλλον ως προς το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και την ανάπτυξη της Περιφέρειας.

ΠΡΟΣ Τον Πρόεδρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης

 

ΘΕΜΑ: Πρακτικές ενίσχυσης περιφερειακής Ανάπτυξης στο παρελθόν, παρόν και μέλλον ως προς το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και την ανάπτυξη της Περιφέρειας.

 

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Οι εκπρόσωποι των Ακριτικών μεταποιητικών επιχειρήσεων στην Μακεδονία και την Θράκη θέτουν  σε εσάς ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό για την επιβίωση της μεταποίησης στις περιοχές μας και επιθυμούμε την μεθοδική μακροχρόνια συνεργασία σας ώστε οι περιοχές μας να γνωρίσουν επιτέλους πραγματική ανάπτυξη σε πείσμα των καιρών.

 

 

 

Τα τελευταία χρόνια, ίσως και εξαιτίας της γενικότερης κρίσης αλλά και αδιαφάνειας στον τρόπο λειτουργίας του Δημοσίου  τα κίνητρα που είχαν θεσπιστεί από την Πολιτεία διακόπτονται το ένα μετά το άλλο και επιπρόσθετα χαρακτηρίζονται ως παράνομες ενισχύσεις θέτοντας σε κίνδυνο την επιχειρηματικότητα της περιοχής, την αξιοπρέπεια των επενδυτών και υποσκάπτοντας τα όποια μελλοντικά κίνητρα δοθούν στην περιοχή.

 

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να διευρευνήσουμε τα εξής:

  • Εάν υπάρχει η εθελοντική βούληση από Καθηγητές και υποψήφιους Διδάκτορες να υποβοηθήσετε στην ανάπτυξη νομικών επιχειρημάτων υπέρ της Περιοχής για θέματα σε εξέλιξη και μελλοντικά όπως από κοινού θα περιγράψουμε.
  • Εάν υπάρχει η εθελοντική βούληση από Καθηγητές και υποψήφιους Διδάκτορες να μας υποβοηθήσουν στην αντιμετώπιση της απόφασης ΝΜ153/03 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία έκρινε ως παράνομη την ενίσχυση που δόθηκε σε εκατοντάδες επιχειρήσεις της περιοχής

 

Στην παρούσα συγκυρία η μεθοδική υποστήριξη των μεταποιητικών επιχειρήσεων της Περιφέρειας μας και η συνεργασία - σύγκλιση της Επιχειρηματικής & Ακαδημαϊκής Κοινότητας αποτελεί μονόδρομο ανάπτυξης της περιοχής μας.

 

Είμαστε στην διάθεση σας για να συζητήσουμε πιο διεξοδικά τις σκέψεις μας εφόσον θεωρείτε ότι αξίζει να συνεισφέρετε τις δυνάμεις σας προς τον σκοπό αυτό. Αναμένουμε την πρόσκληση σας ώστε με τους ενδιαφερόμενους από την Ακαδημαϊκή Κοινότητα  συζητήσουμε επί αυτών.

 

Με τιμή

Για τους Συνδέσμους Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Ακριτικών Περιοχών

Χρήστος Γιορδαμλής