Skip to main content

Συνάντηση εργασίας του Προέδρου του Συνδέσμου Βιοτεχνιών - Βιομηχανιών και Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Έβρου με τον Υφυπουργό Εσωτερικών (τομέα Μακεδονίας και Θράκης), κ. Κων/νο Γκιουλέκα

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών (τομέα Μακεδονίας και Θράκης), κ. Κων/νο Γκιουλέκα στην Θεσσαλονίκη είχε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου  Βιοτεχνιών - Βιομηχανιών και Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Έβρου, κ. Χρήστος Γιορδαμλής. Στην συνάντηση ζητήθηκε η συνδρομή του Υφυπουργού στον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπουργείων ως προς τα έργα και τις δράσεις στην περιοχή. Παράλληλα ετέθησαν στον Υφυπουργό πληθώρα ζητημάτων που ταλανίζουν τις μεταποιητικές επιχειρήσεις του νομού Έβρου λειτουργώντας ως εμπόδια στην οικονομική τους ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου επεσήμανε στον Υπουργό, μεταξύ πολλών θεμάτων, τα παρακάτω ζητώντας του παρεμβάσεις στο μέτρο του δυνατού για την επίλυση και διευθέτηση τους:

1.    Ουσιαστική διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς του σχεδίου για την Ανασυγκρότηση του Έβρου και την θέσπιση ουσιαστικών δράσεων για τις επιχειρήσεις, με ειδικά μέτρα για όσες έχουν πληγεί από τις περσινές πυρκαγιές, αλλά και για τις επιχειρήσεις εκτός των αστικών κέντρων.

2.    Άμεση λήψη ειδικών μέτρων υποστήριξης που έχει υποσχεθεί η Πολιτεία στην περιοχή, όπως η επιδότηση του μεταφορικού κόστους, η επιδότηση εργοδοτικού κόστους και η ενεργοποίηση δράσεων από την Κυβέρνηση ως απόρροια του πορίσματος της Διακομματικής της Βουλής για την Θράκη.

3.    Επιτάχυνση έργων, όπως του Τελωνείου Κήπων, της διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου, την ανάταξη και ηλεκτροκίνηση της Γραμμής Ξάνθης – Αλεξανδρούπολης και πρόβλεψη προαστιακής λειτουργίας σε όλη την Θράκη.

4.    Ειδικές ενέργειες απασχόλησης - υποστήριξης/αρωγής για την αντιμετώπιση της πληθυσμιακής συρρίκνωσης και της εγκατάλειψης της υπαίθρου.

Ο Υφυπουργός, από την πλευρά του, υπογράμμισε πως θα εντείνει τις πιέσεις και θα συντονίσει τα αρμόδια υπουργεία για την άμβλυνση των ανωτέρω προβλημάτων. Παράλληλα τόνισε πως σκοπεύει να επισκεφθεί σύντομα την περιοχή και τις σημαίνουσες μεταποιητικές της επιχειρήσεις προκειμένου να καθιερωθεί μια σταθερή σχέση συνεργασίας με απώτερο στόχο την άρση των ποικίλων εμποδίων που ταλαιπωρούν την μεταποιητική - και όχι μόνο - κοινότητα.