Skip to main content

Παρέμβαση για την πλήρη λειτουργία του συστήματος παροχής και διαχείρισης της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου, προς τα πιστωτικά ιδρύματα, για δάνεια επιχειρήσεων Ακριτικών Περιοχών.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ  ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Θέμα : Παρέμβαση για την πλήρη λειτουργία του συστήματος παροχής και διαχείρισης της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου, προς τα πιστωτικά ιδρύματα, για δάνεια επιχειρήσεων Ακριτικών Περιοχών.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Γνωρίζετε ήδη τις πρόσφατες παρεμβάσεις των Επιμελητηρίων για το θέμα που απασχολεί κύρια τις μεταποιητικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας και ότι χάρη στις δικές σας προσπάθειες υπάρχει πλέον μία νόμιμη ενναλακτική οδός για την διατήρηση όχι μόνο της μεταποίησης στις ακριτικές περιοχές αλλά και της αξιοπρέπειας πολλών επιχειρηματιών που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να βουλιάζουν από αυθαίρετες πρακτικές τραπεζών και μία οικονομική συγκυρία δίχως προηγούμενο.

Επειδή

1. Κάθε καθυστέρηση στην εφαρμογή του Νόμου απαξιώνει επιχειρήσεις και ηθικές αξίες,

2. Το κλείσιμο επιχειρήσεων που μπορούν να διασωθούν με την αιγίδα της πολιτείας και την εφαρμογή των Νόμων δημιουργεί :

χαμένες θέσεις εργασίας που δεν πρόκειται να αναπληρωθούν μέσα στα επόμενα χρόνια

απαξίωση της περιφερειακής πολιτικής σας και των δεσμεύσεων του ΕΣΠΑ

περαιτέρω απόκλιση του ΑΕΠ των περιοχών μας με αυτό του Κέντρου

χαμένα έσοδα στο κράτος και από καταπτώσεις εγγυήσεων, και από φόρους /ΦΠΑ, και από ασφαλιστικές εισφορές, και από ατέρμονες γραφειοκρατικές διαδικασίες

3. Ο τραπεζικός τομέας έχει στραγγίξει, κύρια τις μεταποιητικές επιχειρήσεις από ρευστότητα, και οι οποίες χρηματοδοτούν ακόμη και σήμερα όχι μόνο τις πωλήσεις τους αλλά και το Δημόσιο και ένα μεγάλο μέρος της αγοράς.

4. Η Διαφάνεια, ο χρόνος απόκρισης των Υπηρεσιών, η εύκολη πρόσβαση – αξιοποίηση των εργαλείων που έχει θεσπίσει η πολιτεία  και η η ίση μεταχείριση είναι απαίτηση όλων περισσότερο από ποτέ.

5. Επειδή οι παραγωγικές επιχειρήσεις με τις επιδόσεις τους και την εξωστρέφεια τους δημιουργούν το πλεόνασμα και την προστιθέμενη αξία που λείπει από την πατρίδα μας για την υπέρβαση της κρίσης.

Παρακαλούμε, για την δική σας άμεση προσωπική παρέμβαση :

α) για την υπεράσπιση της λειτουργίας ακριτικών επιχειρήσεων και την διατήρηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας με την άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση κακών και εναρμονισμένων πρακτικών,

β) για την πλήρη και άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 4,  παράγραφος 6, περίπτωση Α του Ν.3808/2009, όπως ισχύει με την προσθήκη του άρθρου 58, περίπτωση 6Α του Ν.4075/2012 (ΦΕΚ 89Α), πλαισίου που κατά κύριο λόγο με την δική σας παρέμβαση ολοκληρώθηκε – διαμορφώθηκε, καθώς και της υπ’ αριθ. 2/35554/0025/27/04/2012 ΦΕΚ Β’ 1392/27.04.2012 απόφασης του υπουργού Οικονομικών, η οποία έχει βαλτώσει από εμβόλιμη γραφειοκρατία και οδηγεί στην διαπόμπευση επιχειρήσεων και την μεγιστοποίηση των ζημειών που ούτως ή άλλως εγγράφει η Πολιτεία.

Είμαστε στην διάθεση σας για συζητήσουμε τις απόψεις μας και να σας βοηθήσουμε δημιουργικά & ουσιαστικά στο έργο σας

Με τιμή

Οι Πρόεδροι των Συνδέσμων Ακριτικών Περιοχών

άρθρου
Περιοχών