Skip to main content

«Πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων Σερβίας για την περίοδο 2022-2031 και Σχέδιο Δράσης για την περίοδο 2022-2024»

Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην ΕΕ, η Δημοκρατία της Σερβίας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία δημιουργίας συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων και προσαρμογής του προς τους στόχους της ΕΕ και το κοινοτικό κεκτημένο. Του Προγράμματος Διαχείρισης Απορριμμάτων Σερβίας για την περίοδο 2022-2031, είχε προηγηθεί η Στρατηγική Διαχείρισης Αποβλήτων για την περιόδου 2010-2019, η οποία έθεσε τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία και την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης αποβλήτων στη Σερβίας. Επισυνάπτεται ηλεκτρονικό αρχείο με το κείμενο του Προγράμματος στην αγγλική).

Επίσης, σε εφαρμογή του Προγράμματος δημοσιεύθηκε το Σχέδιο Δράσης για την περίοδο 2022-2024, το οποίο καθορίζει συγκεκριμένους στόχους προς επίτευξη καθώς και τις δράσεις (έργα) που προβλέπεται να υλοποιηθούν. Επισυνάπτεται τo Σχέδιο Δράσης στη σερβική και ανεπίσημη μετάφρασή του στην ελληνική.

Τα ανωτέρω αρχεία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γραφείου μας στον ιστότοπο επιχειρηματικής πληροφόρησης www.agora.mfa.gr, στον οποίο έχει αναρτηθεί και έρευνα για τον τομέα Διαχείρισης Αποβλήτων της Σερβίας.