Skip to main content

Ερωτηματολόγιο του ΣΕΒΕ για την απασχόληση

SEVE GR

Η μείωση του διαχρονικά υψηλού ποσοστού ανεργίας που παρουσιάζει η χώρα μας αποτελεί έναν κοινό εθνικό στόχο. Η επίτευξη του στόχου αυτού προϋποθέτει αδιαμφισβήτητα πολλές δράσεις όπως δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, κατάρτιση και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, κ.α. Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, αποτελεί η χαρτογράφηση των αναγκών των επιχειρήσεων σε ανθρώπινο δυναμικό σε πρώτο επίπεδο και η αντιστοίχιση αυτών των θέσεων εργασίας με το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό της κάθε περιοχής (του κάθε δήμου-περιφέρειας κλπ.) σε δεύτερο επίπεδο.

Ο ΣΕΒΕ, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην εξεύρεση του απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού για τις επιχειρήσεις και την ενίσχυση της απασχόλησης, ιδιαίτερα σε τοπικό-περιφερειακό επίπεδο, βρίσκεται ήδη σε επαφή με την Κυβέρνηση και την επιμελητηριακή κοινότητα, ώστε σε πρώτη φάση να καταγραφούν από τις επιχειρήσεις σε εθνικό επίπεδο οι πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων σε προσωπικό και στη συνέχεια να αναζητηθούν ρεαλιστικές λύσεις για την κάλυψή τους.

Ως πιλότο αυτής της μείζονος πρωτοβουλίας, ο ΣΕΒΕ ξεκινά από τα μέλη του διεξάγοντας έρευνα με στόχο την αρχική καταγραφή των αναγκών τους σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού. Τα αποτελέσματα της πρωτόλειας αυτής έρευνας θα αποτελέσουν οδηγό για τις περαιτέρω ενέργειες σε συνεργασία με τα επιμελητήρια και όλους τους εμπλεκόμενους (επιχειρηματικούς και εκπαιδευτικούς φορείς, κεντρική διοίκηση και τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, κλπ.) για την ολοκλήρωση της καταγραφής των αναγκών, τη διαμόρφωση προτάσεων και τη χάραξη και υλοποίηση στρατηγικής αντιμετώπισης του προβλήματος εξεύρεσης ανθρώπινου δυναμικού που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις καθώς και τη μείωση του ποσοστού ανεργίας.

Θεωρώντας δεδομένο το ενδιαφέρον σας για τη λύση του προβλήματος, παρακαλούμε εδώ για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου που δεν ξεπερνάει τα 5’.

Σας ευχαριστούμε θερμά.