Skip to main content

Οφειλόμενη ειδική επιδότηση του κόστους εργασίας των Μεταποιητικών Επιχειρήσεων των παραμεθόριων περιοχών.-ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ

ΠΡΟΣ  ΤΟΥΣ

Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Κο. Ευάγγελο Βενιζέλο - Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Κο. Γεώργιο Κουτρουμάνη. Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Κο.                  Μωραϊτη .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Γραφείο Πρωθυπουργού : Κο  Λ. Παπαδήμο - Γραφείο Προέδρου Ν.Δ.   : Κο  Α. Σαμαρά -Γραφείο Προέδρου ΛΑΟΣ:Κο  Γ. Καρατζαφέρη - Υπουργους και Βουλευτές Θράκης - Γενικό Γραμ. Περιφέρειας Α.Μ.Θ: Κο Α. Γιαννακίδη .

Εξοχότατοι  Κύριοι

Με το υπόμνημά μας αυτό θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως Βιομηχανία και Βιοτεχνία της περιοχής, σχετικά με τη συνεχιζόμενη, υπερβολική καθυστέρηση της καταβολής, στις Μεταποιητικές Επιχειρήσεις Δικαιούχους ,της Θεσπισμένης ειδικής Επιδότησης για την Θράκη, κατά 12% του , κόστους της εργατικής Δαπάνης τους.

 

 

Το μέτρο, που θεσπίστηκε με το Νόμο 1767/88 (ΦΕΚ Α63 Άρθρο 21), όπως τροποποιήθηκε με τον 1836( ΄Αρθρο 32), αποτελεί το Μοναδικό σταθερό κίνητρο για την ενίσχυση και στήριξη της Παραγωγικής Επιχειρηματικής παρουσίας της περιοχής μας που άρει τα πλείστα αντικίνητρα στο επιχειρείν της περιοχής μας.

Σας επισημαίνουμε πως η Περιφέρειά μας εξακολουθεί, με βάση το καταγεγραμμένο ΑΕΠ της, να παραμένει δυστυχώς στην τελευταία θέση μεταξύ των Ελληνικών Περιφερειών. Ο δε Μεταποιητικός Παραγωγικός της Ιστός βαίνει καθημερινά και επικίνδυνα μειούμενος.

Υπάρχουν υπόλοιπα που καθυστερούν να καταβληθούν στους δικαιούχους από το 2ο εξάμηνο του 2008(!!!) ή και ακόμη  παλαιότερα.

Στη δεδομένη σημερινή συγκυρία, η ένταξη αυτής της ενίσχυσης έγκαιρα στη ρευστότητα των δικαούχων Μεταποιητικών Επιχειρήσεων, αποτελεί αυτή τη στιγμή, ίσως για πολλές απ΄αυτές, προϋπόθεση και όρος επιβίωσής των.

Ζητήσαμε και εξακολουθούμε να ζητάμε να μας καταβληθούν τα οφειλόμενα για να στηρίξουμε τη ρευστότητά μας και αν αυτό είναι δύσκολο ( να μας καταβληθούν σε μετρητά), τουλάχιστον να μπορούμε να Συμψηφίσουμε τα οφειλόμενα με τις υποχρεώσεις μας προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και προς το Δημόσιο γενικά.

Να επισημάνουμε και να τονίσουμε πως με μια τέτοια ρύθμιση , έμπρακτα στηρίζεται η διατήρηση της Απασχόλησης στην περιοχή μας, αφού για να συμψηφίσει μια επιχείρηση αυτά που δικαιούται από επιδοτηση  Απασχόλησης  παρελθουσών χρήσεων, χρειάζεται να συντηρήσει Απασχόληση  από σήμερα και στο εξής.

Πολύ πρόσφατα ανακοινώθηκε, ότι ομοφωνα εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για «Διευθέτηση Εκκρεμοτήτων του Μεσοπρόθεσμου», όπου μεταξύ άλλων ρυθμίζονται θέματα που αφορούν απαιτήσεις Ασφαλιστικών ταμείων έναντι των φαρμακευτικών εταιριών....... Συμψηφιστική εξόφληση Απαιτήσεων και Υποχρεώσεων......κλπ.

Θεωρούμε εύλογο πως πρέπει σ΄αυτή τη ρύθμιση , η κάποια αντιστοιχη και ανάλογη, να συμπεριλάβετε και τις δικαιούχες επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Ευελπιστούμε πως κατανοείτε τη σοβαρότητα του χρονίζοντος προβλήματός μας και τις συνακόλουθες συνέπειές του στην ευαίσθητη περιοχή μας, και ως εκ τούτου άμεσα θα φροντίσετε για την επίλυσή του, συμπεριλαμβάνοντάς μας στη σχετική πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που Διευθετεί εκκρεμότητες,παρελθοντων ετων.-

Είμαστε στη διάθεσή σας για όποια διεκρίνιση.

Με τιμή

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΘΡΑΚΗΣ

Σύνδεσμος Βιοτεχνιών & Βιομηχανιών Έβρου

Γιορδαμλής Χρήστος

Σύνδεσμος Βιοτεχνιών & Βιομηχανιών Ροδόπης

Νικολαϊδης Γεώργιος

Σύνδεσμος Βιοτεχνιών & Βιομηχανιών Ξάνθης

Σκαρλάτος Βασίλειος