Skip to main content

Υπόμνημα τιυ ΣΒΒΕ προς Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Έβρου επιθυμεί να θέσει υπόψη σας σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικές επιχειρήσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης και να ζητήσει την ενεργό συμμετοχή σας στην επίλυση αυτών.

  • Δημιουργία νοοτροπίας προτίμησης - προβολής προϊόντων και υπηρεσιών, που παράγονται στην περιοχή από τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, και τις Δημόσιες Υπηρεσίες, ώστε να διατηρηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε. Από κοινού σχεδίαση & οργάνωση εκδηλώσεων προς την ενίσχυση αυτής

 

  • Υποστήριξη λειτουργίας του ΒΙΟΠΑ και της ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης με σταθερά δρομολόγια Αστικής Συγκοινωνίας, φωτισμού στους οδικούς άξονες που οδηγούν σε αυτήν και διαρκή πίεση προς την άρση των πολλών δυσλειτουργιών αυτών.

 

  • Πληρωμές κατά προτεραιότητα από τα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου προς τις τοπικές επιχειρήσεις.

 

  • Ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την υποβοήθηση διεκδίκησης θεμάτων που ενδιαφέρουν τις επιχειρήσεις της περιοχής (Επιδότηση 12%, ενίσχυση της ρευστότητας, Νέος Αναπτυξιακός Νόμος, Διαρθρωτικές ενισχύσεις, Απασχόληση κ.α.)

 

  • Βελτίωση συνθηκών πρόσβασης σε καταστήματα επί των κεντρικών και εθνικών οδών (κάγκελα, κόμβοι κλπ)

 

  • Μέριμνα για την υποβοήθηση των επιχειρήσεων στην άμεση έκδοση αδειών, στον προληπτικό έλεγχο για την αποφυγή προστίμων, τη μη βεβαίωση Τελών επί του παραγωγικού Τζίρου κ.α.

 

  • Σχεδίαση από κοινού ενεργειών με το Σύνδεσμο για τη προσέλκυση νέων επενδυτών στην περιοχή και θεσμική συμμετοχή του Συνδέσμου στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του Δήμου.

 

Με εκτίμηση για το Δ. Σ. του Συνδέσμου Βιοτεχνών και Βιομηχανιών Έβρου

 

Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γενικός. Γραμματέας

 

 

Χρήστος Γιορδαμλής                                                                   Αθανάσιος Παρασάκης