Γράφτηκε στις .

Θέματα σχετικά με την Εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και το Δανεισμό

ΠΡΟΣ Μέλη του Σύνδέσμου

Θέμα : «Θέματα σχετικά με την Εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και το Δανεισμό».

Αξιότιμα Μέλη του Συνδέσμου,

Ο Σύνδεσμος Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Έβρου σε συνεργασία με τους περισσότερους Συνδέσμους της Βορείας Ελλάδας καταβάλει συστηματική προσπάθεια για την διευκόλυνση των επιχειρήσεων που έχουν λάβει την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, είτε έχουν γενικότερα δανεισμό από το τραπεζιτικό σύστημα.

 

Η κατεύθυνση στην οποία κινούμαστε είναι είτε αυτή της επιδότησης επιτοκίου , είτε της γενικότερης νομοθετικής ρύθμισης της σχέσης επιχείρισης – τράπεζας.

Πρόσφατα με τον Νόμο 4075/2012  ψηφίσθηκε το σχετικό άρθρο 58.6 το οποίο επιτρέπει στις επιχειρήσεις που έχουν λάβει την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό άνω του 20% του συνολικού δανεισμού τους και έχουν θέμα με την έγκαιρη καταβολή των δόσεων τους να μπορούν να διαπραγματευθούν την ρύθμιση των οφειλών τους με την Δ25 καταθέτοντας σχετικό φάκελο εκεί και όχι να εκβιάζονται με την πιθανή έκπτωση της εγγύησης του Δημοσίου και την βεβαίωση αυτής από την οικεία ΔΟΥ.

Οι επιχειρήσεις που έχουν λάβει την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Σύνδεσμο για να ενημερωθούν σχετικά.

Οι όποιες απόψεις σας και οι προτάσεις σας είναι ιδιαίτερα σημαντικές για να διεκδικήσουμε την άρση της παρούσης κατάστασης όπου οι επιχειρήσεις εγκλωβισμένες σε ένα ασθενές χρηματοπιστωτικό σύστημα αδυνατούν είτε να έχουν πρόσβαση σε νέα κεφάλαια, είτε να διαπραγματευθούν τα επιτόκια, αλλά και να αποπληρώσουν έγκαιρα τις οφειλόμενες δόσεις.

Στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση

 

Με εκτίμηση για τον

Σύνδεσμο Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών Έβρου

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Χρήστος Γιορδαμλής