Γράφτηκε στις .

H Συμμετοχή του ΣΕΒΕ στην 86η ΔΕΘ - Helpdesk για την υποστήριξη του Συλλογικού Σήματος “Macedonia the GReat”

                            

             

Ο νέος χώρος του Συλλογικού Σήματος της ΕΕ του ΣΕΒΕ “Macedonia the GReat” που ξεκίνησε τη λειτουργία του στη διάρκεια της 86ης ΔΕΘ αποτελεί το κέντρο συντονισμού και ελέγχου για τη χρήση του σήματος και το σημείο επαφής και υποδοχής ενδιαφερόμενων μερών για το μακεδονικό σήμα.

Καθόλη τη διάρκεια της 86ης ΔΕΘ (10-18.09.22) τον νέο διαμορφωμένο χώρο ενημέρωσης (Ηelpdesk) επισκέφθηκαν μέλη της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος, φορέων και οργανισμών και επιχειρηματίες, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την εθνικής σημασίας πρωτοβουλία του Συνδέσμου και τη διαδικασία και τα οφέλη απόκτησης του σήματος. Θερμά ήταν τα σχόλια όλων για τη σημαντική αυτή δράση του ΣΕΒΕ προς όφελος της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων μελών του από τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας (Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και ΠΕ Καβάλας και Δράμας της ΠΑΜΘ).

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο ΣΕΒΕ υπέγραψε δύο μνημόνια συνεργασίας.  Το πρώτο με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB και με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας και της υποστήριξης των επιχειρήσεων αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία της HDB.  Το δεύτερο με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας  με  σκοπό την ανάπτυξη κοινών δράσεων για τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας και της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας.
 
Στο ίδιο πλαίσιο, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Συμεών Διαμαντίδης συμμετείχε (15 & 16.09.22) στο 3ο Thessaloniki Helexpo Forum που διοργανώθηκε από τη ΔΕΘ-HELEXPO, σε δύο εκδηλώσεις, με θέματα: "Θεσσαλονίκη 2030: Προκαλώντας το μέλλον της πόλης" και "Η Βόρεια Ελλάδα ως Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας: Εξωστρέφεια και Προκλήσεις" και συγκεκριμένα στην ενότητα "Πρωτοβουλίες Αυτοδιοίκησης και Θεσμικών Φορέων".
 
Το Helpdesk είναι στελεχωμένο με εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο φροντίζει για την καθημερινή υποστήριξη των επιχειρήσεων που φέρουν το Σήμα ή ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν, εκπαιδεύει τις επιχειρήσεις για την ορθή χρήση του σήματος αλλά και για τις σύγχρονες τεχνικές εξαγωγικής ανάπτυξης, συμμετέχει στην επίλυση των προβλημάτων και φέρνει σε επαφή ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις. Επίσης, η διαμόρφωση και ο εξοπλισμός του χώρου θα διευκολύνουν τις εξ αποστάσεως τόσο τις διά ζώσης B2B συναντήσεις των τοπικών επιχειρήσεων με δυνητικούς συνεργάτες όσο και τις ολιγομελείς παρουσιάσεις των προϊόντων και υπηρεσιών των εταιριών που θα αποκτήσουν το σήμα. 

Το Helpdesk του Συλλογικού Σήματος “Macedonia the GReat” βρίσκεται στον Υπαίθριο χώρο Α11-Stand 5 της ΔΕΘ (απέναντι από το Περίπτερο 1), θα συνεχίσει, δε, να λειτουργεί τουλάχιστον έως τον Μάιο του 2023, με ευθύνη του ΣΕΒΕ, με σκοπό τη διά ζώσης αλλά και την εξ αποστάσεως υποστήριξη όλων των ενδιαφερόμενων μερών.
 
Ο ΣΕΒΕ καλεί τις επιχειρήσεις που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις να στηρίξουν την πρωτοβουλία του και να αποκτήσουν το Συλλογικό του Σήμα χρησιμοποιώντας το στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, ως μέσο αναγνώρισης, προβολής και διαφήμισης των τοπικών επιχειρήσεων της Μακεδονίας-μελών του ΣΕΒΕ στις αγορές του εξωτερικού.