Προς : Περιφέρεια ΑΜΑΘ Υπόψη Περιφερειάρχη

Αξιότιμοι Κύριοι,

Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα σας για υποβολή προτάσεων για την αποφυγή της αναχαίτισης επιχειρήσεων προς τις όμορες χώρες θέτουμε υπόψη σας τα παρακάτω:

Κύριε Περιφερειάρχα επιπρόσθετα καθότι η ασυνέπεια του Ελληνικού κράτους είναι η βασική αιτία φυγής των επιχειρήσεων και είναι αδιανόητο το όποιο κίνητρο προσέλκυσης στην Περιφέρεια ή αποκατάστασης ζημιών να μετατρέπεται σε βαρίδιο που απειλεί να πνίξει κάθε επιχείρηση

Ζητούμε όπως

  1. Να ενεργήσετε για την άμεση καταβολή ή συμψηφισμού του ειδικού βοηθήματος που δίνεται από τον ΟΑΕΔ ως ποσοστό του εργοδοτικού κόστους των μεταποιητικών επιχειρήσεων.
  2. Να ενεργήσετε για τον χειρισμό των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων που έχουν δοθεί στις παραμεθόριες περιοχές με τρόπο που να εξασφαλίζει την βιωσιμότητα και την συνέχεια της μεταποίησης στις ακριτικές περιοχές  ώστε να μπορούν και αυτές με ίσους όρους με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις να διαπραγματευτούν με τις τράπεζες τη ρύθμιση των οφειλών τους.
  3. Να ενεργήσετε ώστε να διακοπεί κάθε ενέργεια ανάκτησης κρατικών ενισχύσεων από τις ακριτικές επιχειρήσεις ( Νόμος 3220/2004. Επιδοτήσεις επιτοκίων κλπ)
  4. Να Ενεργήσετε για την περιφερειακή διάσταση του νέου ΕΣΠΑ και κυρίως του νέου Αναπτυξιακού Νόμου με την δημιουργία αρμόδιας διεύθυνσης περιφερειακής ανάπτυξης στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Παρακαλούμε πολύ όπως υποστηρίξετε τα ανωτέρω εύλογα θέματα και που δημιουργούν προοπτικές ανακάμψης της  μεταποίησης στις ακριτικές περιοχές και όπως μας ενημερώσετε ως προς ενέργειες σας και τα επόμενα βήματα

 

Για τους Προέδρους των Συνδέσμων Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών

Έβρου,        Χρήστος Γιορδαμλής

Ροδόπης,    Ιάκωβος Φραντζής

Ξάνθης,      Αθανάσιος Πασατζής

Καβάλας & Δράμας, Κώστας Παπακωνσταντίνου

Για το Δικτύο Συνδέσμων

Βιοτεχνιών & Βιομηχανιών Ακριτικών Περιοχών

Αθανάσιος Πασατζής

Εκτύπωση