Skip to main content

Έντονο ενδιαφέρον της Γαλλικής κυβέρνησης για την Αλεξανδρούπολη και το Νομό Έβρου

20231123 184024

Συνάντηση δικτύωσης μεταξύ μεταποιητικών επιχειρήσεων του Έβρου και πολυμελούς Γαλλικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής την νέα Γαλλίδα Πρέσβη στην Ελλάδα κα Laurence Auer πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης.

Η συνάντηση αποσκοπούσε στην προβολή της δραστηριότητας των επιχειρήσεων του Έβρου και στην εξεύρεση πεδίων συνεργασίας με αντίστοιχες γαλλικές, καθώς και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.

Στην συνάντησή, πέρα από επιχειρήσεις, συμμετείχαν διάφοροι αιρετοί φορείς του δήμου Αλεξανδρούπολης και εκπρόσωποι υπηρεσιών, οι οποίοι παρουσίασαν συνοπτικά τις ανάγκες, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές της ευρύτερης περιοχής σε οικονομικό, βιομηχανικό, ενεργειακό, τουριστικό και κοινωνικό επίπεδο.

Το συμπέρασμα που εξήχθη είναι πως το ενδιαφέρον της Γαλλικής κυβέρνησης είναι έντονο και πολυεπίπεδο για μια περιοχή που αποκτά αυξανόμενη γεωπολιτική και στρατηγική σημασία, όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε.

Η συνάντησή διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Βιοτεχνιών Βιομηχανιών Έβρου σε συνεργασία με το Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα και όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να ενεργοποιηθεί άμεσα ένας δίαυλος επικοινωνίας προκειμένου όλες οι πλευρές να διερευνήσουν στο εγγύς μέλλον πεδία και προοπτικές συνεργασίας με αμοιβαία οφέλη.

20231123 184057

 

IMG 1b6857deb3fae0cced9a876e38f5be67 V

IMG a7f06a6d7eb1a6bd141ce427f809c2f7 V