Skip to main content

Έκκληση στα μέλη του ΣΕΒΕ για ανθρωπιστική βοήθεια για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας

SEVE GR

Ο ΣΕΒΕ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τα πολυάριθμα θύματα του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία, τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Εκφράζει επίσης την αλληλεγγύη του στους δύο λαούς για το πλήγμα που δέχθηκαν από τον φονικό σεισμό.

Καλεί τα μέλη του, τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις προϊόντων και υπηρεσιών, με υψηλό αίσθημα ανθρωπιάς, όπως επανειλημμένα έχουν αποδείξει στο παρελθόν σε αντίστοιχες μεγάλες δοκιμασίες που αντιμετώπισαν συνάνθρωποί μας σε όλο τον κόσμο, να σταθούν αλληλέγγυα προς τους πληγέντες, συνεισφέροντας στην ανθρωπιστική βοήθεια για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, μέσω - μεταξύ άλλων που επίσης έχουν ανακοινωθεί - των σχετικών πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η συγκέντρωση συγκεκριμένων αγαθών και ειδών πρώτης ανάγκης γίνεται στα κτίρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες από σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 έως και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, από τις 08:00’ ως τις 14:30’. Όλη η σχετική πληροφόρηση για τα είδη που συγκεντρώνονται και για τους χώρους και ημέρες και ώρες παράδοσης στο https://pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=35&pressid=24960.  Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνας-Μαρίας Δερμεντζοπούλου στα τηλέφωνα 2313 330802 και 804 (και στο 6932314433 της κας. Δερμεντζοπούλου).

Για τον Δήμο Θεσσαλονίκης η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου καθ’ όλο το 24ωρο. Για τον καλύτερο συντονισμό της προσπάθειας οι φορείς ή οι εταιρείες που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια μπορούν να επικοινωνούν με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωϋσίδη στο τηλέφωνο 6955 511547. Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας παρέχονται ακόμη στα τηλέφωνα 2313 317611 (τις καθημερινές έως τις 15.00) και 2313 317777 (όλο το 24ωρο). Όλη η σχετική πληροφόρηση στο https://thessaloniki.gr/dimos-thessalonikis-sygkentrwsi-anthrwpistikis-voitheias-gia-seismopliktous/.