Skip to main content

Ειδικά θέματα υποβοήθησης των παραγωγικών επιχειρήσεων της περιοχής

ΠΡΟΣ Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κο Άρη Γιανακίδη

Αξιότιμε Κύριε Περιφερειάρχη

Οι σύνδεσμοι της Θράκης επιθυμούν να θέσουν υπ´οψη σας εκ νέου σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζουν και να ζητήσουν την αρωγή σας.

Η μη καταβολή του 12% στις επιχειρήσεις της Θράκης απ´ο το 2008. Το γεγονός αυτό έχει συμβάλει σημαντικά κα στην απώλεια ρευστότητας αλλά κυρίως στην αδυναμία διατήρησης πολλών θεσέων εργασίας και στην αδυναμία έγκαιρης καταβολής μισθών, εισφορών και φόρων.

Η πολιτεία έχει θεσπίσει μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων κύρια μέσω της εγγύησης του ελληνικού δημοσίουj. δυστυχώς όμως ο τραπεζικός τομέας αρνείται να χρηματοδοτήσει τις εγκρίσεις που έχουν δοθεί.

Σήμερα οι επιχειρήσεις δρουν σε ένα περιβάλλον σημαντικά διαφοροποιημένο από ότι μερικούς μήνες πριν.  Αναμένουμε  την πρόσκληση σας για να συζητήσουμε τους τρόπους υποβήηθησης της επιχειρηματικότητας στην περιοχή αλλά και την θετική αντιμετώπιση θεμάτων που άπτονται της μείωσης στην απασχόληση, της μείωσης στο φυσικό αντικείμενο και στον κύκλο εργασίων επιχειρήσεων που έχουν χρηματοδοτηθεί είτε από τον αναπτυξιακό νόμο είτε από προγράμματα της περιφέρειας μας .

Επίσης επιθυμούμε την αρωγή σας στα αιτήματα των φορέων μας για συμψηφισμό των απαιτήσεων μεταξύ Δημοσίου και Επιχειρήσεων.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Με τιμή

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΘΡΑΚΗΣ

Σύνδεσμος Βιοτεχνιών & Βιομηχανιών Έβρου

Γιορδαμλής Χρήστος

Σύνδεσμος Βιοτεχνιών & Βιομηχανιών Ροδόπης

Νικολαϊδης Γεώργιος

Σύνδεσμος Βιοτεχνιών & Βιομηχανιών Ξάνθης

Σκαρλάτος Βασίλειος